Kolme koululla seinää tuhrinutta nuorta miestä jäi kiinni lähes itse teosta perjantaina Helsingin Pihlajamäessä.

Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus, että Pihlajamäessä ala-asteen koulun seinää töherreltäisiin parhaillaan useamman henkilön toimesta.

Poliisipartion mennessä paikalle havaittiin paikalla neljän miehen porukka, joista yksi oli poliisin nähdessään sännännyt karkuun. Hätäkeskuksen ilmoittanut henkilö kertoi nähneensä useita nuoria miehiä tekemässä suurta maalausta koulurakennuksessa kiinni olevaan muuriin. Miehet olivat siirtyneet maalauksen tehtyään hieman sivummalle ja Ilmoittaja oli nähnyt heidät koko ajan.

Poliisin paikalta tavoittamat kolme miestä kertoivat, että heillä ei ole mitään sanottavaa asiassa. Kaksi miehistä on 18-vuotiaita ja yksi on 16-vuotias. Yhden miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä kääntöveitsi. Yhden epäillyn kädet olivat maalissa.

Paikalla havaittiin tuoreita maalauksia koulun Lucina Hagmanin polun puoleisessa seinässä sekä samaisen seinustan käytävällä sekä muurissa, joka erkanee koulusta Lucina Hagmanin polun suuntaan.

Henkilöt otettiin kiinni rikoksesta epäiltyinä ja heidät toimitettiin poliisin tiloihin. Alaikäisen kiinniotosta ilmoitettiin myös sosiaaliviranomaiselle sekä vanhemmalle. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.