87458_141142

Venäjällä pidätetyt Greenpeace-aktivistit vaativat Venäjältä vahigonkorvauksia ja julkilausumaa siitä, että aktivistien pidättäminen ja vangitseminen oli laitonta. 30 ryhmän aktivistia vievät asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Myös Sini Saarela on mukana vaatimuksessa, kerrotaan Greenpeacen tiedotteessa.

Greenpeacen lakimiehet katsovat, että Venäjä rikkoi kahta säännöstä Euroopan ihmisoikeussopimuksessa pidättäessään ja vangitessaan aktivistit. Heidän mukaansa venäläisviranomaisten toimet olivat suhteettomia rauhalliseen protestiin nähden.

30 Greenpeace-aktivista pidätettiin viime vuoden syyskuussa heidän yritettyä kiivetä öljynporauslautalle Petšoranmerellä.

GREENPEACE: Seeking justice for the Arctic 30

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.