Talvivaaran kaivoksen tehdasalueella rikkivetylaitoksella havaittiin pieni eristepalo maanantaina 17.3. noin kello 16.45. Kyseessä oli rikkivetykehittimen toimintahäiriö, jonka vuoksi putkien eristeet paloivat muutaman neliön alueelta.

Talvivaaran henkilökunta hoiti alkusammutuksen onnistuneesti ja Kainuun Pelastuslaitos saapui varmistamaan tilanteen. Paikalla oli kuusi Kainuun Pelastuslaitoksen yksikköä Kajaanista ja Sotkamosta.

Palo saatiin sammutettua jo kello 17.40. Tuolloin rikkivetykehittimen lämpötila oli edelleen korkealla, joten tilanteen varmistaminen pelastusviranomaisen ja Talvivaaran tehdaspalokunnan puolesta jatkui vielä. Hälytys tilanteesta määriteltiin alun perin keskisuureksi vaarallisen aineen onnettomuudeksi, mutta pelastusviranomainen kuitenkin luonnehti tulipaloa lopulta pieneksi.

Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja tai vaaraa missään vaiheessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.