201d5828e22c1e3

Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksen yhdistäminen Keravan hätäkeskukseen on saatu onnistuneesti suoritettua, kun hätäkeskuksen operatiivinen toiminta siirrettiin varhain tänä aamuna 18. maaliskuuta Keravalle. Tästä päivästä lähtien Keravan hätäkeskus tuottaa koko Uudenmaan hätäkeskuspalvelut. Muutos ei näy hätänumeroon 112 soittaville mitenkään.

Hätäpuheluiden tekninen siirtäminen Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksesta Lohjalta toteutettiin kansalaisten turvallisuutta vaarantamatta.

– Kello 4:09 vastattiin Keravalla ensimmäisen kerran Länsi-Uudeltamaalta soitettuun hätäpuheluun. Kokonaisuudessaan hätäkeskustoiminta siirtyi klo 4:19, kertoo Keravan hätäkeskuksen päällikkö Vesa Seppä.

Uudessa hätäkeskuksessa työskentelee yhteensä noin 170 henkilöä. Uudistus ja sen edellyttämät toimintatapojen muutokset on tehty yhdessä alueen kaikkien yhteistyöviranomaisten kanssa.
Hätänumeroon soittaville muutos ei näy mitenkään.

– Apu sen tarvitsijalle lähtee edelleen samasta paikasta kuin ennenkin, eikä hätäkeskusten yhdistäminen vaikuta ambulanssien, poliisin partioiden eikä pelastustoimen yksiköiden määrään mitenkään. Avuntarvitsija saa edelleen avun paikallisilta, lähinnä olevilta auttavilta viranomaisilta, vaikka hätäilmoitus käsiteltäisiinkin muualla, muistuttaa Hätäkeskuslaitoksen hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen.

Hätäkeskuslaitoksen rakenneuudistus jatkuu edelleen. Huhtikuussa Hämeen ja Varsinais-Suomen hätäkeskus yhdistyvät Turun hätäkeskukseksi. Syksyllä 2014 puolestaan aloittaa toimintansa Vaasan hätäkeskus Keski-Suomen ja Pohjanmaan hätäkeskusten yhdistyttyä. Tämän jälkeen Suomessa on kuusi uudella toimintamallilla olevaa hätäkeskusta, Nieminen toteaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.