Simola_net11

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola, Kuvaaja: Studio Onni

– Laadukkaasti toimivat valtion palvelut ovat Suomen kilpailuetu, joista on syytä pitää kiinni myös tulevan kehysriihen linjauksia tehtäessä. Toimiva valtionhallinto, turvallisuus ja oikeusjärjestelmä sekä valtion tuottama perusinfra mahdollistavat yritysten toiminnan ja investointien tekemisen, Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola sanoo.

Julkisen sektorin rakenteelliset uudistukset ovat kohdentuneet nimenomaan valtionhallintoon. Suomalaisessa työelämässä on tehty viime vuosina enemmän organisaatiomuutoksia kuin missään muualla Euroopassa ja aktiivisin muutosten toteuttaja on ollut valtionhallinto.

– Tulevissa hankkeissa on huolehdittava, ettei valtionhallintoa kurjisteta. Samalla on huomioitava henkilöstönäkökulma uudistuksissa. Lomautuksiin tai irtisanomisiin johtavista toimintamenojen leikkauksista on pidättäydyttävä. Kaikissa henkilöstömuutoksissa on huolehdittava hyvistä henkilöstöpoliittisista periaatteista, riittävistä siirtymäajoista ja hyvästä muutosturvasta, Simola edellyttää.

Kehysriihen sopeuttamistoimissa on pidettävä kiinni hallituksen aiemmasta sitoumuksesta kohdistaa toimet puoliksi menoleikkauksiin ja puoliksi veronkorotuksiin.

– Nyt on tärkeää, että tehtävillä toimenpiteillä tuetaan työllisyyttä ja kasvua, eikä tukahduteta sitä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.