Poliisi on perustanut valtakunnallisen viestinnän valmiusryhmän, jonka tehtävänä on varmistaa poliisin viestintäpalvelut pitkäkestoisissa, jopa viikkoja kestävissä häiriötilanteissa.

– Viestinnän va?lito?n tehta?va? on varoittaa ja pelastaa ihmisia? tiedossa olevasta vaarasta. Se ei kuitenkaan enää riitä. Viranomaisilta odotetaan toimintaohjeita, taustatietoja, tulkintaa, tukea, vastauksia ja asiantuntijuutta, viestintäpäällikkö Marko Luotonen Poliisihallituksesta sanoo.

Valmiusryhmään kuuluu poliisitoiminnan ja viestinnän ammattilaisia eri puolilta Suomea. Henkilöt ovat mukana vapaaehtoisesti ja oman toimensa ohella.

Ryhmän käyttämisestä päättää Poliisihallitus tilannetta johtavan poliisin yleisjohtajan pyynnöstä. Ryhmä toimii yleisjohtajan alaisuudessa. Sen varustamisesta ja koulutuksesta vastaa Poliisihallitus.

Valmiusryhmän johtajan, komisario Petri Launiaisen mukaan ryhmän jäseniä on koulutettu puolentoista vuoden ajan erilaisilla kursseilla ja poliisin valmiusharjoituksissa.

– Kokoonpano on onnistunut yhdistelmä monissa liemissä keitettyjä poliiseja ja viestinnän tekijöitä. Toimintamalli on herättänyt jo kansainvälistäkin kiinnostusta, Launiainen toteaa.

Viestinnän valmiusryhmän toiminta perustuu yhteiskunnan turvallisuusstrategiassa määriteltyihin tehtäviin sekä Poliisihallituksen vuonna 2012 tekemään selvitykseen. Ryhmän toiminnassa on otettu huomioon myös valtioneuvoston viime vuonna julkaisema ohje valtionhallinnon viestinnästä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.