large_1395134029170

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön pääekonomisti Olli Koski

SAK:n mielestä työllisyyden ja tuottavuuden parantaminen ovat keskeisiä keinoja, joilla synkkä taloustilanne voidaan kääntää valoisammaksi. Järjestö julkisti tänään tiistaina tavoitteensa hallituksen kehysriiheen.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön pääekonomistin Olli Kosken mukaan talouskasvun vauhdittamiseksi tarvitaan nyt talouden tuottavuuden ja yritysten tuotannon parantamista sekä elinkeinorakenteen monipuolistamista.

– Kilpailua on lisättävä erityisesti vähittäiskaupassa. Koulutuksessa ja tutkimuksessa tarvitsemme lisää kansainvälisyyttä, sanoi Olli Koski.

Ihmisten työllistymistä vaikeuttaa se, että työpaikat ja työntekijät sijaitsevat eri puolilla maata. Tilannetta pahentaa kohtuuhintaisten asuntojen puute pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.

– Työvoimapolitiikan määrärahoja ei nyt pidä missään tapauksessa leikata, sanoi Olli Koski.

SAK esittää, että valtio sitoutuu rahoittamaan länsi-metron jatkamista vain sillä ehdolla, että Espoo sitoutuu kaavoittamaan asuntoja radan varteen.

Malttia talouden sopeuttamiseen

Julkisen talouden sopeuttamistoimet on SAK:n mukaan tehtävä harkitusti jaksottamalla säästöt ja mahdolliset verojen kiristykset useammalle vuodelle.

– Työn verotusta ei pidä kiristää. Sen sijaan pääomatulojen progressiota voidaan lisätä ja kiinteistöveropohjaa laajentaa.

SAK:n tavoitteissa korostetaan, että pelkkien leikkausten sijaan tarvitaan investointeja energia-, liikenne- ja tietoverkkoihin sekä koulutukseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.