500px-Tuusula.vaakuna.svg

Tuusulan kunnanhallitus käsitteli 17.3. tilapäiselle valiokunnalle annettavaa lausuntoa koskien aloitetta kunnanjohtaja Hannu Joensivun erottamiseksi. Kunnanhallituksen mukaan kunnanjohtajan erottamiselle ei ole ilmeisen riittävää syytä. Lopullisen päätöksen asiasta tekee valtuusto tilapäisen valiokunnan esityksestä maaliskuun lopussa.

Tuusulan kunnanhallitus antoi lausuntonsa erottamista tutkineelle tilapäiselle valiokunnalle. Lausunnossaan se toteaa, että kunnanjohtajan irtisanomiseen tai siirtämiseen muihin tehtäviin luottamuspulan perusteella ei ole ilmeisen riittävää syytä.

Kunnanhallituksen mukaan kunnan toimintakulttuuria tulee kehittää hyvän hallintotavan periaatteiden mukaisesti. Kehittämiskohteina ovat etenkin luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden roolien selkeyttäminen sekä vuorovaikutuksen ja yhteistyön vahvistaminen. Lisäksi keskeisenä kehittämistavoitteena on tarkastella johto- ja hallintosääntöjä kuluvan vuoden aikana.

Seuraavaksi erottamista tutkinut tilapäinen valiokunta tekee esityksensä valtuustolle. Lopullisen päätöksen asiassa tekee valtuusto kokouksessaan 31.3.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.