Helsingin terassiyrittäjät ja rakennusvirasto ovat löytäneet sovun terassikiistassa. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ja rakennusvirasto sopivat viime viikolla, että terassiohjetta ja terassien vuokraamista koskevia sopimusehtoja selkeytetään. MaRa hyväksyi ohjeen tänään keskiviikkona. 

Rakennusvirasto julkaisee tarkennetun terassiohjeen verkkosivuillaan. Myös jo solmittuihin sopimuksiin sovelletaan uusia tarkennettuja ehtoja. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa suosittelee jäsenyrityksilleen terassiboikotin purkamista. Yleisten töiden lautakunta käsittelee asiaa huhtikuun ensimmäisessä kokouksessaan.

Eniten keskustelua herättänyt ohjeen kohta päivänvarjoista ja markiiseista muotoiltiin uudelleen. Epätasaisilla tai tuulisilla paikoilla toimivia terasseja koskevia kirjauksia täsmennettiin ja ohjeessa kuvataan aikaisempaa tarkemmin, milloin ravintolan on haettava toimenpidelupa rakennusvalvontavirastolta. Ehdoton mekaanista äänentoistoa koskeva kielto poistettiin, mutta ohjeessa todetaan, että terassin toiminnasta ei saa aiheutua meluhaittaa.

Rakennusvirasto suunnittelee syksyksi helsinkiläisille ravintolayrittäjille ja kaupunkilaisille avointa terasseja koskevaa työpajaa, jossa käydään läpi erilaisia käyt ännön lupa-asioita ja uusia alkoholimainontaa koskevia säännöksiä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.