500px-Lahti.vaakuna.svg

Lahden kaupunginvaltuusto löysi seminaarissaan yhteisiä linjauksia kaupungin talouden tasapainottamiseen. Valtuustoseminaarin aluksi valtuustoryhmät esittelivät talouden tasapainotuslaskurista tekemiään valintoja. Kaikki valtuusryhmät ovat valmiita vauhdittamaan sähköisten palvelujen käyttöönottoa ja karsimaan asiointipalvelupisteitä. Valtuutetut toivovat, että koko kaupunkikonsernin asiointipalvelut keskusta-alueella kootaan yhteen palvelutoimistoon. Valtuutetuilta sai yksimielisen kannatuksen myös kuntouttavan työtoiminnan lisääminen ja Lahden Aterian valmistuskeittiöiden toiminnan korvaaminen keskuskeittiöllä.

Kaupunginvaltuusto haluaa säilyttää Lahdessa perusopetuksen kielitarjonnan ja pitää opetusryhmät pieninä. Valtuutetut ovat valmiita leikkaamaan kulttuuripalveluista, mutta kaupunginorkesterin ja teatterin toiminta halutaan turvata. Kaupunginmuseon näyttelytilojen yhdistämistä voi valtuuston enemmistön mielestä harkita. Ensi- ja turvakodin palvelut ja Terveyskioskin toiminta ovat valtuutettujen mielestä kaupunkilaisille tärkeitä palveluja, joista ei haluta leikata.

Talouden tasapainotuslaskurilla valtuuston enemmistö kannatti yli 11 miljoonan euron säästöjä ja olisi valmis lisäämään tuloja 4,3 milj. euroa.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta korosti, että laskurissa esitettyjä toimenpiteitä pitää edelleen täsmentää ja niiden vaikutuksia arvioida. Myllyvirta lupasi konkreettisia toimenpiteitä ensi vuoden talousarviokehykseen, minkä jälkeen työ jatkuu lautakuntien ja toimialojen talousarviovalmistelussa. Myllyvirran mukaan seminaarikeskustelussa nousi esille myös uusia hyviä ajatuksia talouden tasapainottamiseksi. Kaupunginjohtaja totesi talouskeskustelun lähtökohtana olevan nyt valintojen teon, ei kahdeksankymmentäluvulla käytetyn juustohöylään nojautuneen resurssijohtamisen.

Lahden kaupungin verkkosivuilla maanantaina (17.3.) avattua talouden tasapainottamislaskurilla on tähän mennessä ollut yli 1300 käyttäjää. Talouden tasapainotuslaskuri löytyy täältä

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.