Maan hallituksen tulevan kehysriihen alla on jälleen kuultu huhuja myös sosiaaliturvan indeksien jäädyttämisestä osana valtiontalouden säästötoimia.  Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry vastustaa ajatusta jyrkästi.

–          Indeksikorotuksen jäädyttäminen leikkaa heti reaalista ostovoimaa ja alentaa sosiaaliturvan tason pysyvästi alemmalle kehitysuralle myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Tämän seurauksena merkitsisi mm. eläketurvassa tehtävä indeksijäädytys suurta ja pysyvää heikennystä maamme eläkkeensaajille.  Valtion talous ei tästä juurikaan kohenisi.  Kunnat ja valtio vain menettäisivät asian seurauksena verotulojaan tulevaisuudessa. Nettohyöty julkiselle taloudelle jäisi pieneksi, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n puheenjohtaja Matti Hellsten.

–          Toimeentulonsa kanssa joka päivä taistelevien elämää ei mielestämme enää saa taloudellisesti kiristää. EKL odottaa kehysriihestä ratkaisua, jolla sosiaaliturvaamme ei leikata, päättää puheenjohtaja Hellsten.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.