Jan-Erik Enestam

Valtiotieteiden maisteri Jan-Erik Enestam

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti torstaina 20. maaliskuuta 2014 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Isonkyrön, Korsnäsin, Laihian, Maalahden, Mustasaaren ja Vöyrin kuntien sekä Kaskisten, Kristiinankaupungin, Närpiön ja Vaasan kaupunkien välillä.

Samalla ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjiksi valtiotieteiden maisteri Jan-Erik Enestamin ja yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Ossi Revon. Heidän tehtävänään on tehdä selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista yhdeksi tai useammaksi kunnaksi.

Selvityksessä tulee lisäksi arvioida muun muassa selvitysalueen taloudellista tilannetta, lähidemokratian ja kielellisten oikeuksien toteutumista sekä seudun elinvoimaa ja kilpailukykyä.

Selvitystyö alkaa 7.4.2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31.12.2014.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.