195

Vuoden 2013 rajamieheksi on valittu merivartiomestari Jari Kronqvist Länsi-Suomen merivartiostosta. Tunnustus myönnettiin ansioista esimerkillisenä koiranohjaajana sekä työstä koiratoiminnan kehittämiseksi merivartiostoissa.

44-vuotias Kronqvist on palvellut Rajavartiolaitoksessa 20 vuotta palveluspaikkoinaan Kalajoen ja Virpiniemen merivartioasemat sekä Oulun passintarkastusosasto. “Kiinnostus Rajavartiolaitoksen ammattiin heräsi jo nuoruusvuosien aikana. Nuorena poikana pääsin tutustumaan rajavartijan töihin hyvinkin läheltä, koska isäni oli rajavartioasemalla töissä käsivarressa, ja perheemme asui aseman lähellä. Oikeastaan mikään muu ammatti ei silloin kiinnostanut. Vuonna 1994 minua onnisti, ja pääsin Pohjanlahden merivartiostoon töihin.” Työura on tarjonnut Kronqvistille kattavan kokemuksen merivartijan työstä. Omaa ammattitaitoaan Kronqvist on kehittänyt palvelusurallaan pitkäjänteisesti.

Viime vuosina Kronqvist on kunnostautunut erityisesti merivartiostojen yhteisenä koiratoimintaupseerina toimien samalla itsekin koiranohjaajana. Vuoden sankarikoira -palkinto myönnettiin vuonna 2006 hänen ohjaamalleen saksanpaimenkoira Cerolle hengenpelastuksesta ja Kronqvist itse vastaanotti Rajavartiolaitoksen koiramiesten vuoden koiranohjaajan tunnustuksen samana vuonna. Kronqvist on kehittänyt ansiokkaasti koiratoimintaa merivartiostossa ja tuonut tuloksellisia toimintatapoja niin koulutukseen kuin koirien käytön taktiikkaankin. Kronqvistin ammattitaitoa ja sitoutumista arvostavat myös Rajavartiolaitoksen yhteistyökumppanit Poliisi ja Tulli.

“Vuodet ovat menneen todella nopeasti mielenkiintoisissa ja vaihtelevissa työtehtävissä. Vuoden rajamies -kunniamainintaa arvostan todella paljon; se on iso tunnustus Länsi- Suomen merivartiostolle, Virpiniemen merivartioasemalle sekä merivartioston koiratoiminnalle.”

Kronqvist vastaanottaa kunniamaininnan Rajavartiolaitoksen 95-juhlavuoden tilaisuudessa Helsingissä perjantaina 21.3.2014. Vuonna 1919 perustettu Rajavartiolaitos on myöntänyt Vuoden rajamiehen kunniamainintaa vuodesta 1959.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.