648px-House_of_SupoSuojelupoliisin päätoimisto Helsingin Punavuoressa Ratakadun ja Fredrikinkadun risteyksessä. Toimi myös edeltäjiensä päätoimistona: Etsivä keskuspoliisi (1919–38), Valtiollinen poliisi I ”Valkoinen Valpo” (1939–45), Valtiollinen poliisi II ”Punainen Valpo” (1945–48). Suojelupoliisi ”Supo” on toiminut vuoden 1949 alusta.

Suojelupoliisilla oli peruste antaa kirjallinen varoitus osastopäällikkö Paavo Selinille, katsoo korkein hallinto-oikeus (KHO).

Kyse on siitä, että Selin ei ollut ennalta ilmoittanut osallistumisestaan Alpo Rusin kirjoittaman Tiitisen lista -kirjan julkistamistilaisuuteen. Hänelle annettiin kirjallinen varoitus Supon ohjesäännön vastaisesta toiminnasta.

Virkamieslautakunta oli aiemmin kumonnut Supon antaman varoituksen.

KHO katsoo, että Selin toimi vastoin virkavelvollisuuksiaan, kun ei ilmoittanut osallistumisestaan.

Korkein hallinto-oikeus: Vuosikirjapäätös KHO:2014:52

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi