Wärtsilä Vaasa

Konepajayhtiö Wärtsilän toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt ovat marssineet ulos työpaikoiltaan Vaasan tehtaalla. (Kuva: Wärtsilä)

Puoliltapäivin alkanut ulosmarssi on vastine yhtiön eilen yt-neuvottelujen päätteeksi ilmoittamille irtisanomisille. Wärtsilä irtisanoo Suomessa 142 vakituista työntekijää, joista suurimman osan Vaasasta. Sen lisäksi päättyy 130 määräaikaista sopimusta, joita yhtiö ei tiedotteessa maininnut.

– Yt-neuvottelujen tulos 142 on todellisuudessa melkein 300 henkilöä. Määräaikaiset otetaan itsestäänselvyytenä, kommentoi toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden yhteinen pääluottamusmies Ralf Holmlund.

Hänen mukaansa Vaasan moottoritehtaan tilat ovat koko lailla tyhjinä. Tehtaalla työskentelee noin 1 600–1 700 ihmistä. Myös muiden toimipisteiden henkilöstö on osin lähtenyt mukaan.

Vaasan tehtaan työntekijät protestoivat irtisanomisia jo eilen marssimalla ulos. Ulosmarssiin osallistui noin 800 työntekijää, jotka palaavat töihin tällä tietoa vasta ensi viikon keskiviikkona. Toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt palaavat Holmlundin mukaan töihin maanantaina.

Voimaloita ja merimoottoreita valmistava Wärtsilä työllisti viime vuoden lopussa 3 776 henkilöä Suomessa. Heistä noin 3 000 työskentelee Vaasassa. Henkilöstöstä yli 800 on työntekijöitä, 650 toimihenkilöitä ja loput ylempiä toimihenkilöitä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.