8_arhinmaki-paavo.full

Vasemmiston puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki 

Vasemmiston puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki katsoo, että hallituksen tulevassa kehysriihessä on pidettävä kiinni erityisesti hallitusohjelman tavoitteista, jotka koskevat köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentämistä.

– Haluan tehdä tämän hyvin selväksi. Emme hyväksy perusturvaetuuksien indeksijäädytyksiä. Se olisi tosiasiassa perusturvan leikkaamista. Emme hyväksy myöskään alemmista arvonlisäverokannoista luopumista. Se nostaisi välttämättömyyksien kuten lääkkeiden, ruuan ja bussilippujen hintoja, Vasemmiston puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä puhunut Arhinmäki linjaa.

Hänen mukaansa hyväksyttävissä olevia leikkauskohteita ei yksinkertaisesti löydy miljardiluokassa. Arhinmäen mielestä liikkumavaraa on etenkin pääomatulojen ja muiden suurten tulojen puolella.

– Me olemme esittäneet jo aikaisemmin varallisuusveron palauttamista, solidaarisuusveron laajentamista ja pääomatuloverotuksen kiristämistä. Meidän mielestämme yritystukia pitää karsia, erityisesti ympäristöhaitallisia tukia.

Arhinmäki lähettää terveisiä myös oppositiolle. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on esittänyt, että kuudessa vuodessa valtiontaloutta pitää sopeuttaa 8-9 miljardilla eurolla.

– Mittaluokka on niin järjetön, että toivoisi keskustalta konkreettisia esityksiä, joihin ottaa kantaa. Paljonko Sipilä on valmis leikkaamaan kunnilta, opetuksesta, sosiaaliturvasta tai terveydenhuollosta, Arhinmäki kysyy.

– Keskustan sopeutus tehtäisiin kaiken lisäksi kokonaan hyvinvointivaltion leikkauksilla, koska he eivät halua koskea suurituloisten verotukseen

– Myös perussuomalaisissa riittää leikkausintoa. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini on valmis leikkaamaan jopa kaksi miljardia muun muassa opetuksesta sekä sosiaali- ja terveyspalveluista. Kaiken lisäksi molemmat oppositiopuolueet lisäisivät tuntuvasti rahaa asehankintoihin.

Koko puheen voi lukea Vasemmiston verkkosivuilta www.vasemmisto.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.