Niin sanottuun Ulvilan murhajuttuun ja törkeää raiskausta ym. koskevaan asiaan on 16.2.2012 määrätty neljän syyttäjän ryhmä, johon kuuluu kaksi molempia asioita hoitavaa syyttäjäparia. Syyttäjäryhmän yhtenä tarkoituksena on turvata asian tehokas hoitaminen mahdollisissa muutostilanteissa ottaen huomioon juttukokonaisuuden laatu ja laajuus.

Ulvilan murhajutun ajamisesta jää omasta pyynnöstään pois lähellä eläköitymistä oleva kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama. Jutun käsittely on kestänyt pitkään ja se voi vielä jatkua Valkaman jo jäätyä pois töistä. Tämän vuoksi on katsottu aiheelliseksi tehdä syyttäjävaihdos ennen hovioikeusprosessin alkamista.

Kihlakunnansyyttäjä Paula Pajula tulee Valkaman tilalle toiseksi syyttäjäksi Ulvilan murhajuttuun. Pajula kuuluu jo edellä mainittuun neljän syyttäjän ryhmään. Kihlakunnansyyttäjä Kalle Kulmala vastaa jatkossa syyttäjäparin työnjaosta ja juttua koskevasta tiedottamisesta.

Kolmantena syyttäjänä ryhmässä jatkaa Heli Haapalehto. Kaikki syyttäjät ovat Länsi-Suomen syyttäjänviraston syyttäjiä.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.