Prefab_Blu_Home_Living_Room

Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Jyväskylässä etenkin opintotuen asumislisän saaminen oli muuta maata yleisempää.

Joulukuussa 2013 lähes 13 % väestöstä kuului ruokakuntaan, jolle Kela maksoi asumistukea. Asumistukia maksetaan tyypillisesti suurten kaupunkien vuokra-asuntoihin. Vain 27 kunnassa asumistukien piirissä olevien osuus väestöstä oli suurempi kuin koko maassa keskimäärin. Nämä kunnat ovat usein maakuntien pääkaupunkeja.

Yleistä asumistukea maksettiin joulukuussa 192 274 ruokakunnalle, joissa asui 355 490 henkilöä. Eläkkeensaajan asumistukea maksettiin 187 675 henkilölle ja opintotuen asumislisää sai 150 333 opiskelijaa. Asumistukien piirissä oli 3,3 % enemmän henkilöitä kuin vuotta aiemmin. Etenkin yleistä asumistukea saavien määrä kasvoi huonon työttömyystilanteen pitkittyessä.

Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Jyväskylässä joka viides kunnan asukas oli asumistukien piirissä. Näissä kunnissa etenkin opintotuen asumislisän saaminen oli muuta maata yleisempää. Helsingissä asumistukia saavien määrä oli maan suurin, yli 103 000, mikä on 17 % kaupungin väestöstä.

Kela maksoi asumistukia kaikkiaan 1,4 miljardia euroa vuonna 2013. Asumistukimenoista hieman yli puolet maksettiin väestömäärältään kymmeneen suurimpaan kuntaan.

Lue lisää tilastojulkaisusta

Kelan asumistukitilasto 2013 (pdf)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.