STX_FINLAND_TURKU_medium

Kuva: STX Finland/Arkistokuva

Telakkayhtiö Meyer Werft ja Suomen valtio käyvät paraikaa neuvotteluja STX Europe AS:n kanssa tytäryhtiö STX Finland Oy:n, eli Turun telakan ostamisesta. 

Ostajakonsortio on päässyt korealaisen myyjän kanssa alustavaan yhteisymmärrykseen kaupan pääasiallisista ehdoista. Kauppaan liittyy kuitenkin vielä joukko avoimia kysymyksiä, jotka tulee ratkaista, mukaan lukien sopimukset eri intressitahojen kanssa.  

– Ponnistelemalla yhdessä voimme luoda telakalle ja koko siitä riippuvaiselle klusterille myönteisen pitkän aikavälin näköalan tulevaisuuteen. Neuvottelut jatkuvat intensiivisinä ja olemme luottavaisia sen suhteen, että niissä edetään lähipäivien aikana, toteavat elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja toimitusjohtaja Jan Meyer

Yhteisenä tavoitteena on, että ratkaisussa edettäisiin ensi viikon loppuun mennessä niin pitkälle, että asiasta voidaan tiedottaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.