large_1404214365008

Pohjantähti-leirin 3–4-vuotiaiden lapsiryhmä on yksi vauhdikkaampia. Kuva: Irja Appelroth

SAK:n ja jäsenliittojen yhteinen Pohjantähti-leiri kokosi perheet jo 27. kerran Raaseporin Kisakeskukseen nauttimaan liikunnan ilosta ja yhteisestä ajasta. Kesäkelien uupuminen ei ole haitannut ensimmäisten leiripäivien tunnelmaa.

– Koleasta kelistä huolimatta iloiset lapset kirmailevat urheiluopiston maisemissa aivan kuin ilmat olisivat kohdillansa. Ja siitähän kokoleirissä on kyse – yhdessä tekemisen riemusta, toteaa leiripäällikkö, SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela.

Heinäkuun ensimmäiseen viikkoon ajoittuva leiri on suosittu. Osallistujia on tänä vuonna yhteensä 150. Aamupäivisin lapsilla on mahdollisuus kokeilla eri lajeja yleisurheilusta jousiammuntaan eri ikäryhmittäin. Tarjolla on myös vesiurheilua uimisesta melontaan.

Perheen pienimmät voivat osallistua lapsi- ja touhuparkkeihin, aikuisille on ohjattua liikuntaa, kuten joogaa. Iltapäivisin perheet pääsevät keräämään yhteisiä muistoja vauhtiradoilla ja työpajoissa.

– Ja koko porukalle on tarjolla neljä ruokailua päivässä, joten perheen ruuanlaittajatkin saavat vapaata. Eikä rantasaunan ja grilli-illan jälkeen tarvitse kaukaa nukkumattia odotella, tietää Tuomela omasta kokemuksesta.

Useat SAK:laiset ammattiliitot tukevat jäsentensä osallistumista leirille maksamalla osan maksusta. Mukana leirijärjestelyissä ovat myös Suomen Työväen Urheiluliitto TUL, Kisakeskus sekä nuorisojärjestö Nuoret Kotkat.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.