_2014-07-02_17-31-35

Puhemies Eero Heinäluoma vieraili Meksikossa heinäkuun alussa. Tapaamisia oli Meksikon edustajahuoneen ja senaatin puhemiesten, ulkoministerin ja liike-elämän edustajien kanssa.

Vierailulle osallistui lisäksi kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok). Keskusteluiden aiheina olivat Suomen ja Meksikon kahdenväliset suhteet sekä ajankohtaiset kansainväliset kysymykset. Vierailun yhtenä tavoitteena oli edistää Suomen ja Meksikon kaupallisia suhteita.

Kyseessä oli ensimmäinen puhemiestason vierailu Suomesta Meksikoon. Meksikon kongressin puhemies ja senaatin varapuhemiehet vierailivat Suomessa vuonna 2006.

Meksikon pääkaupungissa Méxicossa puhemiesvaltuuskunta tapasi edustajanhuoneen  puhemies José Gonzàles Morfìn  ja senaatin puhemies Raúl Cervantes Andraden, keskeisten valiokuntien puheenjohtajat, liike-elämän edustajia sekä Suomi-ystävyysryhmän edustajia. Lisäksi ohjelmassa oli tapaaminen Meksikon ulkoministerin Jose Antonio Meaden kanssa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.