KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Moni on seurannut hämmentyneenä maanantai-illan A-studiota, jossa puolueen varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri ja Päivi Räsänen keskustelivat Kristillisdemokraattisen puolueen nykytilasta ja tulevaisuudesta. Erityisesti Peuhkurin käytös ja sananvalinnat ovat jättäneet jälkeensä kysymysmerkkejä. Sama hämmästys on vallinnut myös Kristillisdemokraattisissa (KD) Nuorissa.

KD Nuoret on pahoillaan puheenjohtaja, sisäministeri Räsäsen saamasta kohtelusta suorassa TV-lähetyksessä. Kohtelu ei tehnyt oikeutta hyvin asioitaan hoitaneelle ministerille. Nuorisojärjestö sanoutuu irti varapuheenjohtaja Peuhkurin maanantai-iltana esiin tuomasta viestistä. Toivomme rehellistä, avointa ja vastapuolta kunnioittavaa keskustelukulttuuria vaikeissakin asioissa.

Julkisuudessa esitetyt spekulaatiot puolueen sisällä olevasta kapinaliikkeestä tai puheenjohtajan selkäänpuukotuksesta eivät pidä paikkaansa. KD Nuoret on historiansa aikana ollut se voima puolueen sisällä, joka on ajanut puolueen toimintatapojen ja imagon päivittämistä vastaamaan ajanmukaisia tarpeita, jotta meille niin tärkeät kristillisdemokraattiset arvot voisivat olla rakentamassa yhteiskuntaamme.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus teki viime viikolla päätöksen kutsua ylimääräinen puoluekokous koolle sääntömuutoksen takia. KD Nuorten mielestä sääntöjen muuttaminen on paikallaan, jotta puolue voisi saada kentältä tärkeää konsultaatioapua puoluekokouksessa ennen elintärkeitä eduskuntavaaleja keväällä 2015. Uskomme, että kenttäväki niin puolueessa kuin nuorisojärjestössäkin kaipaa vakavasti otettavia vaihtoehtoja ja asiallista keskustelua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.