Raahen Voima ja Ruukki perustavat rahaston Raahen seudun saariston kehittämisen, virkistyskäytön ja suojelun edistämiseksi.

Rahasto tukee saariston ja sen luonnon eteen tehtävää vapaaehtoistyötä. Avustuksia myönnetään hakemusten perusteella Raahen alueen yhdistyksille ja säätiöille, jotka toiminnallaan edistävät rahaston tarkoituksen toteutumista. Avustuksia voidaan jakaa vuosittain 20 000 euroa.

Rahaston varojen myöntämisestä päättää rahaston hallitus, jossa on jäsenet Raahen Voimasta, Ruukin Raahen tehtaalta ja Raahen kaupungilta. Hakuohjeista ja muista yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

”Saimme omakohtaisesti öljyvuodon yhteydessä kokea, miten tärkeää vapaaehtoistyö on. Haluamme tukea tätä arvokasta työtä ja Raahen saariston ja saaristoluonnon hyvinvointia”, sanoo Raahen Voima Oy:n toimitusjohtaja Pekka Inkala.

Toukokuun lopussa sattuneen öljyvuodon jälkisiivous saarissa saatiin päätökseen eilen keskiviikkona. Kaikki öljyyntyneet materiaalit on nyt kuljetettu pois saarista ja ne toimitetaan asianmukaiseen jatkokäsittelyyn. Ruukki ja Raahen Voima vastaavat öljyvuodosta aiheutuneista kustannuksista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.