800px-Small_Red_Rose

Nykyisin on rangaistavaa ostaa seksiä parituksen tai ihmiskaupan kohteena olevalta tai nuorelta henkilöltä.

Seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttöä koskevaa rikoslain säännöstä aiotaan täsmentää niin, että teko olisi rangaistava myös tuottamuksellisesti tehtynä. Nykyisen, vuonna 2006 voimaan tulleen säännöksen mukaan teko on rangaistava tahallisena. Samalla teon enimmäisrangaistus korotettaisiin kuudesta kuukaudesta yhteen vuoteen.

Oikeusministeriössä valmistunut luonnos muutosta koskevaksi lakiesitykseksi on lähetetty lausunnolle tänään 3.7. Hallituksen esitys eduskunnalle annettaisiin syksyn aikana.

Oikeusministeriölle tehdyn selvityksen mukaan nykymuotoisen kiellon soveltaminen on vaikeaa. Tavoite eli parituksen kohteiden ja ihmiskaupan uhrien suojaaminen ei tällä hetkellä toteudu tavalla, jota lakia säädettäessä toivottiin.

– Sen vuoksi on tarpeen tarkistaa säännöksen sisältöä. Uudella seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttöä koskevan pykälän muotoilulla annettaisiin nykyistä parempi suoja parituksen kohteille ja ihmiskaupan uhreille, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Säännöksen tiukentamisen ja sen uhan voidaan arvioida vaikuttavan seksin ostamista vähentävästi ja siten myös vähentävän parituksen kohteiden ja ihmiskaupan uhrien antamien seksuaalipalvelujen kysyntää, Henriksson painottaa.

Linkit

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.