etusivu-552-275

Pääministeri Alexander Stubb teki tänään virallisen valtiovierailun Ruotsiin. Stubb tapasi lounastapaamisessa Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin. Pääministerit keskustelivat Suomen ja Ruotsin EU-vaikuttamisesta, Ukrainan tilanteesta sekä maiden yhteistyöstä talous- ja puolustuspolitiikassa. 

– Suomella on pitkäaikaiset lämpimät ja rakentavat välit Ruotsin kanssa. Tämä kuva vahvistui myös tänään. Erityisesti keskustelimme siitä, kuinka Suomi ja Ruotsi voivat yhteistyössä saada äänensä vahvasti kuuluviin seuraavan EU-komission ohjelman valmistelussa sekä tulevissa henkilövalinnoissa, Stubb kommentoi. 

– Toinen keskeinen teema oli Ukrainan tilanteen läpikäynti. Seuraavan Eurooppa-neuvoston yhteydessä voimme olla tilanteessa, jossa joudumme keskustelemaan uusista pakotteista. Keskustelussa on tärkeää valmistautua siihen, ettei Suomen kaltainen maa, jolla on tiiviit kauppasuhteet Venäjän kanssa, joudu kärsimään mahdollisista uusista pakotteista kohtuuttomasti, Stubb toteaa. 

Pääministeri Stubb on tällä viikolla tehnyt ensimmäiset viralliset valtiovierailunsa sekä Viroon että Ruotsiin. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.