wpid-51XR5WJqw3LSL500

Yhteensä 11 Helsingin kaupungin lastensuojelun työntekijää ja terveydenhuollon työntekijää saa virkarikossyytteet murhatun 8-vuotiaan tytön tapauksesta. Epäillyt kiistävät syytteet.

Syyttäjän mukaan sosiaaliviranomaisten osalta syytteet liittyvät tytön asioiden hoitamiseen lastensuojelussa. Terveydenhuollon osalta syytteet liittyvät pahoinpitelyn tai kaltoinkohtelun tunnistamiseen.

Kolmea Helsingin kaupungin sosiaaliviraston sosiaalityöntekijää ja yhtä johtavaa sosiaalityöntekijää syytetään epäillystä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Helsingin kaupungin perusterveydenhuollon kahta lääkäriä ja kahta terveydenhoitajaa sekä kolmea HUS:n lasten ja nuorten sairaalan lääkäriä syytetään niin ikään epäillystä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Yhdelle sosiaalityöntekijälle tehtiin päätös syyttämättäjättämisestä.

Kahdeksanvuotiaasta tytöstä oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia hänen elämänsä aikana. Ilmoituksia tekivät rehtori, luokanopettaja, tytön biologinen äiti ja useat naapurit.

Tytön isä ja äitipuoli tuomittiin elinkautiseen tytön murhasta. Tyttö oli palautettu isälle pari kuukautta ennen kuolemaansa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.