DSC03114

Kuvaaja: Kerttu Vali

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa 2014 hukkui 11 miestä ja yksi nainen. Viime vuonna kesäkuussa hukkui 18 miestä ja 2 naista. Kesäkuun loppuun mennessä on tänä vuonna hukkunut yhteensä 65 henkilöä: 53 miestä ja 12 naista. Vuonna 2013 vastaava luku oli 45 (38 miestä ja 7 naista) ja sitä edellisenä vuonna 46.

Hukkumistiedote kesäkuu 2014

Juhannuksena hukkui vain yksi, mikä on historiallisen vähän. Lienee ensimmäinen kerta, kun yksikään mies ei hukkunut juhannuksena. Kesäkuun hukkumisluvut ovat aiemmin olleet vähintään 15. Huomattavaa on, että suuri osa kesäkuun hukkuneista hukkui kuun alkupuolella.

Hukkumisista 17 on tapahtunut Etelä-Suomessa, seuraavaksi eniten hukkumisia oli 13 Itä- Suomessa ja 11 Länsi- ja Sisä-Suomessa. Eniten hukkuneita oli viime vuonna Itä-Suomessa (15 henkilöä) sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa 12.

SUH kehottaa kaikkia nauttimaan kesäisestä säästä ja muistuttaa, että vesillä ja veden äärellä tulee noudattaa varovaisuutta ja yleisiä vesiturvallisuusohjeita

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.