henriksson_vnlk

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

EU-maiden oikeus- ja sisäministerit tapaavat Italian EU-puheenjohtajakauden ministerikokouksessa Milanossa tiistaina 8. ja keskiviikkona 9. heinäkuuta. Keskiviikkona käsiteltävissä oikeusasioissa Suomea edustaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. 

Kokouksessa on tarkoitus keskustella EU:n tietosuojauudistuksesta ja sen soveltamisalasta. Uudistuksen intensiivinen valmistelu jatkuu edelleen Italian puheenjohtajakaudella. 

Myös Euroopan syyttäjänvirasto on ministerien asialistalla. Tarkoitus on keskustella mahdollisesti perustettavan uuden viraston toimintaan liittyvistä oikeussuojakeinoista. Komissio on ehdottanut viraston perustamista, jotta unionin taloudellisia etuja voitaisiin suojata nykyistä tehokkaammin. 

Ministerit aikovat keskustella myös siitä, miten yhden EU-maan viranomaisten antamia asiakirjoja voitaisiin nykyistä joustavammin hyväksyä toisessa EU-maassa. Menettelyssä tulisi kuitenkin voida varmistaa asiakirjojen oikeellisuus. 

Työlounaalla ministerit keskustelevat tulevien vuosien painopisteistä oikeusasioiden yhteistyössä. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.