KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Pohjanmaan poliisi on suorittanut koko viikonlopun ajan esitutkintaa Toholammilla kohtalokkaisiin seurauksiin johtaneen ulosajon johdosta. Ulosajo johti neljän paikkakuntalaisen nuorukaisen kuolemaan. Tapahtumapaikalla suoritettujen tutkimusten perusteella onnettomuusautossa ei ollut käytetty turvavöitä. Tutkimukset ja selvitykset jatkuvat edelleen tapahtumien selvittämiseksi. Tekniset tutkimukset asiassa ovat vasta alkuvaiheessa.

Vakavassa ulosajossa, jossa kaikki auton kyydissä olleet ovat menehtyneet, eikä tapahtumalle ole ulkopuolisia silminnäkijöitä, on aina olemassa mahdollisuus, että kaikkia asioita ei voida selvittää. Poliisi tekee aktiivisesti töitä, että kaikkiin avoimiin kysymysiin löytyisi vastaus.

Poliisin tiedottamisessa tulee huomioida myös onnettomuudessa menehtyneiden henkilöiden omaisten kärsimys, eikä poliisi lähde tiedottamaan asioista, joihin ei ole saatu luotettavaa vahvistusta.

Onnettomuutta edeltäneen illan ja yön tapahtumat alkavat olla poliisille kuitenkin selvillä, samoin automatkan tarkoitus ja ennen onnettomuutta käytetty ajoreitti.

Autossa olleet nuorukaiset olivat olleet onnettomuutta edeltäneenä iltana ja yönä Toholammin keskustassa Tohis Rock -tapahtumassa, sekä tämän jälkeen jatkoilla kaverillaan. Jatkojen jälkeen oli kotiin lähdön aika. Automatkan tarkoituksena on ollutkin kaverusten koteihinsa meno.

Poliisin saamien tietojen mukaan turma-autolla on lähdetty liikkeelle Toholammin keskustasta joskus aamu kuuden aikaan lauantaina. Auton omistaja toimi tuolloin kuljettajana. Turma-auton kyytiin on noussut kuusi nuorukaista.   Yksi auton kyytiin nousseista on jätetty kotiinsa Toholammin keskustaan, heti automatkan alkuvaiheessa. Toinen on jäänyt kotiinsa noin kymmenkunta minuuttia ennen kohtalokasta ulosajoa. Tämän jälkeiset tapahtumat ovat edelleen selvitysten alla.

Poliisi selvittää alkoholin osuutta tapahtumiin. Onnettomuuspaikan jälkien ja auton vaurioiden perusteella autoa on kuljetettu ulosajohetkellä reilua ylinopeutta.  Nämä asiat tarkentuvat tutkimusten edetessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.