medium_yit_flags_eps

YIT

Poliisi on toimittanut syyttäjälle esitutkinta-aineiston liittyen Helsingin kaupungin HKR-Rakennuttajan tiettyjä urakkakohteita koskeviin rikosepäilyihin ja esitutkintaan. Viranomaisprosessi on kuitenkin edelleen kesken eikä esitutkinta-aineisto ole julkista. Sen vuoksi YIT ei käsittele asian ja tapahtumankulun yksityiskohtia julkisuudessa. Syyttäjä muodostaa käsityksensä tapauksesta poliisilta saamansa esitutkinta-aineiston ja loppulausuntojen perusteella ja päättää aikanaan mahdollisten syytteiden nostamisesta.

Helsingin Sanomien 10.7.2014 julkaiseman jutun mukaan epäilty väittää, että YIT:ssä oltaisiin oltu tietoisia HKR:n urakkakohteisiin liittyvästä perusteettomasta laskutuksesta. Yhtiön johto ei ole ollut osallinen rikokseen tai sallinut rikoksen tekemistä.

Artikkelissa lahjusjutun epäillyt väittävät, että YIT olisi maksanut palkkoja pimeästi. YIT ei maksa palkkoja käteismaksuina, vaan tilisiirtoina pidättäen palkoista asiaan kuuluvat verot.

Jutussa myös virheellisesti väitetään, että epäiltynä oleva korjausrakentamispalveluyksikön entinen tuotantojohtaja olisi edelleen YIT:n johtotehtävissä. Hän ei ole enää YIT:n palveluksessa.

YIT suhtautuu tapaukseen sekä epäiltyihin rikoksiin ja väärinkäytöksiin vakavasti ja tuomitsee kaiken laittoman toiminnan. YIT on tehnyt koko tutkinnan ajan tiivistä yhteistyötä viranomaisten avustamisessa. Lisäksi yhtiö on ryhtynyt useisiin toimiin estääkseen vastaavien väärinkäytösten tapahtumisen jatkossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.