Silhouette, group of happy children playing on meadow, sunset, s

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila esittää, että peruskoulun vuosiluokkien 1-3 oppilaille taataan koulujen yhteydessä organisoitavaa viriketoimintaa kesäkuun ajaksi. – Monille perheille tuottaa vaikeutta yhteensovittaa lasten noin kymmenen viikon kesäloma vanhempien keskimäärin noin 4 viikon kesälomaan, Kurttila toteaa.

Kurttila on huolissaan lasten eriarvoistumisesta, joka näkyy myös loma-ajoissa. – Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta kustantaa usean viikon leirijaksoja, vaikka järjestöjen ja seurakuntien tuottamaa leiritoimintaa olisikin tarjolla. Kaikilla perheillä ei ole apua esimerkiksi isovanhemmista tai muista sukulaisista. On kuitenkin tärkeää, että perheellä olisi yhteistä lomaa, jolloin vanhempien lomien pitäminen eri aikoina ei ole toivottu ratkaisu, Kurttila pohtii.

Lapsiasiavaltuutettu ei pidä tarpeellisena muuttaa koulun lukuvuoden työpäivien määrää. – Kyseessä olisi aamu- ja iltapäivätoimintaan verrattavissa oleva palvelu sitä tarvitseville 1-3 luokkien oppilaille. Heille tarjottaisiin päivän aikana laadukasta, ohjattua viriketoimintaa, lounas ja välipala. Uskon, että pienten koululaisten kesätoiminta antaisi myös mahdollisuuksia vahvistaa koulu- ja ryhmähenkeä, Kurttila miettii.

Lapsiasiavaltuutettu osallistui Porin SuomiAreenassa keskusteluun työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisesta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.