The-Palestine

Ulkoministeriö rahoittaa kehitysministeri Pekka Haaviston päätöksellä YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön (UNRWA) avustustyötä Gazassa 500 000 eurolla sekä Kirkon Ulkomaanavun avustustyötä 350 000 eurolla. “Humanitaarisella avulla autetaan kotinsa menettäneitä tai ilmaiskujen pelossa pakoon lähteneitä palestiinalaisia, jotka elävät äärimmäisen vaikeissa oloissa ja tarvitsevat kiireellistä hätäapua. Konfliktin nyt kiihtyessä avuntarve on kriittistä ja sen perillemeno on varmistettava”, toteaa ministeri Haavisto. 

Lähes 1 800 kotia on tuhoutunut tai vakavasti vahingoittunut ilmaiskuissa. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat lähteneet pakoon ja 900 000 ihmistä on ilman vettä vesijohtoverkoston vaurioiden vuoksi. 

UNRWA on jo ennestään vakavasti alirahoitettu. Nyt myönnettävällä tuella autetaan järjestöä lisäämään kiireellistä hätäapua Gazassa. Liki 23 000 ihmistä on jo hakenut suojaa järjestön hätäsuojista Gazan pohjoisosissa. Kirkon ulkomaanapu paikalliskumppaneineen auttaa puolestaan äärimmäisen vaikeassa asemassa olevia perheitä, jotka ovat majoittuneet sukulaisten tai tuttavien luokse. 

Tuki menee Suomen kehitysyhteistyöhön kuuluvista humanitaarisen avun määrärahoista. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.