WP_20140718_009

Etsittävä henkilö keskellä kuvaa punaisena pisteenä

Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun kuuluva Pohjolan moottorilentäjien etsintäkone löysi etsintälennollaan eksyneen hillastajan perjantaina Torniossa

Paikkakuntalainen nainen oli lähtenyt perjantaina aamusella yksin hillaan Kertunjärvi – Haukkajärvi maastoon. Puolilta päivin hän oli huomannut olevansa eksyksissä ja ilmoitti siitä hätäkeskukseen. Poliisi käynnisti etsinnät  henkilön löytämiseksi ja hätäkeskus yritti paikantaa uudella menetelmällä henkilöä puhelimen perusteella. Kadonnut ei kuitenkaan osannut käyttää ns. älykännykkää ja paikannus  ei onnistunut – lisäksi myöhemmin puhelimesta loppui myös virta.

Tehtävälle hälytettiin vappaehtoisen pelastuspalvelun lentokone, joka saatiin Kemin lentokentällä asemapaikkaansa pitävältä Pohjolan moottorilentäjiltä. Etsintäkone lähti tehtävälle miehistöllä lentäjä + kolme tähystäjää. Maastossa etsintää suoritti poliisipartioiden lisäksi omaisia ja muita paikallisia. Lentokoneen tähystäjä sai alkuillasta havainnon etsittävästä, joka oli siirtynyt oikea oppisesti aukealle ja oli myös pukeutunut kirkkaaseen vaatetukseen. Poliisipartio kävi noutamassa eksyneen ihmisten ilmoille – eksynyt oli hyvissä voimin.

WP_20140718_020

Pohjolan moottorilentäjien kone + miehistö tehtävällä (kuvastu puuttuu yksi poliisihenkilö)

Poliisi haluaa muistuttaa, että näin vähä hillaisena vuotena saattaa se ämpärin täyttäminen kuljettaa hillastajaa hyvinkin pitkiä matkoja ja näin ns. kartalla pysyminen ja maaston havainnointi on erityisen tärkeää. Huomioita kannattaa kiinnittää myös puhelimen lataustilaan – sillä heikko kenttäisellä alueella saattaa virta puhelimesta loppua hyvinkin nopeasti kun puhelin yrittää jatkuvasti paikantaa itseään.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.