Valtioneuvoston tilannekeskus sai ensimmäisen ilmoituksen Tullin Helsinki-Vantaalla pysäyttämästä puolustustarvikelähetyksestä tiistaina 15. heinäkuuta. Suomen tulli pysäytti 24. kesäkuuta Helsinki-Vantaan lentokentällä Ukrainaan matkalla olleen merkittävän kokoisen lähetyksen, jolle ei ollut haettu kauttakuljetuslupaa. Tilannekeskus pyysi Tullilta joitakin tarkennuksia saamaansa viestiin voidakseen paremmin arvioida asian merkityksen ja asianmukaisesti informoida valtionjohtoa tapahtuneesta. Tullista ilmoitettiin, että: “palaamme mahdollisimman pian (viimeistään loppuviikosta) asiaan uudelleen”. 

Valtioneuvoston tilannekeskus oli Tulliin yhteydessä uudestaan perjantaina 18. heinäkuuta, kun asia tuli julkisuuteen Helsingin Sanomien aiheesta julkaisemassa uutisessa. 

Valtioneuvoston tilannekeskus sai Tullilta välittämiskelpoista tietoa tapahtumasta perjantaina 18. heinäkuuta Helsingin Sanomien uutisen tultua julki. Valtioneuvoston tilannekeskus informoi valtionjohtoa perjantaina klo 19 lähteneellä sähköpostilla. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.