KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Syrjintälautakunta katsoo, että S-Pankki on syrjinyt verkkopankkitunnuksia hakevaa virolaista. Pankki ei ollut hyväksynyt virolaisen passia henkilöllisyyden tunnistamiseksi. Tästä syystä pankki ei ollut myöntänyt hakijalle verkkopankkitunnuksia.

Pankin mukaan ulkomailta tulevilla henkilöillä olisi korkeampi riski rahanpesuun ja terrorismin rahoitukseen. Siksi pankki vaati henkilöltä suomalaisen henkilötunnistusasiakirjan.

Tämä perustelu ei lautakunnan mukaan perustu lakiin. Se katsoi, että pankin toiminta on syrjivää ja pankin pitää muuttaa toimintaansa. Lautakunta asetti 5?000 euron uhkasakon.

Syrjintälautakunnan sihteeri Juhani Kortteinen muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia käytetään lukuisiin muihinkin palveluihin kuin pankkiasiointiin.

–?Verkkopankkitunnuksilla saadaan nykyään käytettäväksi merkittävä kirjo julkisia ja yksityisiä palveluita. Tämän takia lautakunta piti tätä tärkeänä asiana.

Kortteisen mukaan vastaavat tapaukset ovat viimeisen vuoden aikana yleistyneet.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.