KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

22.7.2014 hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Kiteellä Ruppovaarassa oli kuulunut naapuriin naisen huutoa ja tämän jälkeen kaksi aseen laukausta. 
Ilmoitus asiasta tuli hätäkeskukseen kello 19.30 aikoihin. Ilmoituksen perusteella poliisi lähti paikalle kahdella partiolla. Poliisi oli kohteessa noin 35 minuutissa. 
Ilmoitetussa kohteessa havaittiin pihalla eloton henkilö. Poliisi tarkasti tilanteen hätäevakuoinnin suorittamista varten, mutta henkilö todettiin kuolleeksi. Mitään naisen pelastamiseksi ei ollut enää tehtävissä.

Tilanteen vaarallisuuden vuoksi paikalle hälytettiin lisää poliiseja ympäri Itä-Suomen poliisilaitosta, jotta vaaralliseksi oletetun henkilön kiinni otto voidaan suoritta turvallisesti. Kun paikalle saatiin riittävästi voimaa, asuntoon tehtiin sisäänmeno. 
Asunnosta löytyi kuollut mies.   Mies oli surmannut itsensä ampumalla. 
Poliisi on suorittanut paikalla teknistä tutkinta ja tutkinta jatkuu edelleen.

Ampumisen seurauksena menehtyi nainen, jonka henkilöllisyyttä ei ole voitu varmasti todeta, mutta on erittäin todennäköistä, että menehtynyt on talossa asuva nainen. Hän on iältään 44 -vuotias.

Tapahtumatietojen ja paikkatutkinnan perusteella on ilmeistä, että naisen aviomies surmasi vaimonsa ensiksi ampumalla ja tämän jälkeen hän surmasi itsensä talon sisällä samalla aseella.

Surmasta epäilty mies on 48 -vuotias. Hänellä ei ole mitään rikollista menneisyyttä. 
Surmatyöstä epäillyllä ei ole lupaa ampuma-aseen hallussa pitoon. 
Poliisi tutkii tapausta murhana ja kuoleman syyn tutkintana. Poliisilla olevankäsityksen  mukaan tapahtumaan ei liity  muita ulkopuolisia henkilöitä.

Poliisi selvittää henkirikoksessa käytetyn aseen alkuperää.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.