Verkkopankkitunnuksia kalastellaan tekstiviestitse nyt Postin nimissä. Huijausviestissä ilmoitetaan saapuneesta lähetyksestä ja lähetyksen viimeisestä säilytyspäivästä. Viestissä kerrotaan, että lähetys on noudettavissa seurantakoodilla ja hukkuneen seurantakoodin löytää viestissä olevalta verkkosivustolta. Linkin takaa avautuvalla huijaussivustolla pyydetään klikkaamaan oman pankin logoa ja tunnistautumaan palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Huijaussivustolta löytyvät tunnistuspainikkeet eivät ole pankin painikkeita. Älä siirry viestissä olevaan osoitteeseen äläkä luovuta huijaussivustolla verkkopankkitunnuksiasi tai lähetä niitä vastauksena tekstiviestiin. Vain rikollinen pyytää lähettämään verkkopankkitunnuksiasi tekstiviestillä. Huomaathan, että jos olet saanut aiemmin Postin lähettämiä viestejä, voi viesti näkyä matkapuhelimessa samassa ketjussa Postin aiempien oikeiden lähetysviestien kanssa.

Esimerkki huijaustekstiviestistä:

BtN-BUoIEAAJL5J

Pankki tai viranomaiset eivät koskaan ota yhteyttä sähköpostitse, tekstiviestitse tai puhelimitse kysyäkseen henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksiasi, korttisi tietoja tai henkilötunnustasi.

Jos olet luovuttanut verkkopankkitunnuksesi huijaussivustolla, sulje välittömästi tunnuksesi soittamalla OP 0100 0500 (arkisin kello 8-18, pvm/mpm) puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun palveluajan ulkopuolella sulje tunnuksesi soittamalla verkkopalvelutunnusten sulkupalveluun +358 9 6964 6800 (24 h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.