KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Neljä nuorta miestä pelastettiin omatekoiselta lautalta ulkomereltä Helsingin edustalla illalla 26.7.2014. 

Nuoret olivat Facebook -tempauksen pohjalta yrittämässä itse rakentamallaan lautalla Helsingistä Tallinnaan. He olivat lähteneet liikkeelle Helsingistä puolen päivän aikaan ja edenneet noin 20km Helsingistä Tallinnan suuntaan kun heidän moottorinsa hajosi. Noin kaksi tuntia ajelehdittuaan he saivat erittäin huonon matkapuhelinyhteyden varassa tehtyä hätäilmoituksen Helsingin meripelastuslohkokeskukseen. 

Ilmoituksen yhteydessä nuoret eivät osanneet kertoa tarkkaa paikkaansa, joten lauttaa etsimään hälytettiin rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri ja kaksi venepartiota Helsingin merivartioasemalta. Etsintöjen avulla lautta löytyi laivaväylältä noin 20km Isosaaresta etelään. Henkilöt evakuoitiin lautalta maihin hyväkuntoisina.

Tempauksessa oli aineksia pahempaankin vaaratilanteeseen, sillä aurinko oli löytöhetkellä jo laskemassa ja lauttaa oli jo hämärän aikaan erittäin vaikea havaita avoimella merialueella. Laivaliikenne Suomenlahdella on vilkasta. Etäisyys rannasta oli sen verran pitkä, että hätäilmoitus saatiin hädin tuskin tehtyä matkapuhelimen avulla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.