Säästöpankkien asiakkaisiin kohdistuu tällä hetkellä tunnuslukujen kalasteluyritys eli henkilö-, kortti- tai verkkopankkien tunnistustietojen kalastelua sähköpostiviesteillä, puhelimitse. Tietoja kerätään rikollisiin tarkoituksiin.

Kalasteluyrityksessä käytetään roskapostittajien tapaan eri tavoin kerättyjä sähköpostiosoitteita ja kalasteluviestejä lähetään hyvin suurella jakelulla. Kalastelijat eivät tiedä, minkä pankin asiakas viestin vastaanottaja on. Kalastelijat eivät saa sähköpostiosoitteita tai muitakaan henkilötietoja pankeista. Kalastelijoiden tavoitteena on anastaa rahaa rikollisella tavalla kerätyillä tiedoilla.

_2014-07-27_13-18-32

Kuvaruutukaappaus viestistä

Nyt liikkeellä olevassa viestissä väitetään verkkopalveluiden olevan loppumassa ja viestinsaajaa kehotetaan avaamaan linkki ja antamaan tunnuksensa jotta palvelu jatkuisi.

Jos saat sähköpostiviestin jossa sinua pyydetään antamaan pankkiasiointiisi liittyviä tietoja, on viestit syytä tuhota eikä niihin tule missään nimessä vastata. Viestissä olevaa linkkiä ei pidä avata, eikä tunnuksia antaa. Jos olet avannut linkin ja sinulle soittaa tämän jälkeen tuntematon henkilö esittäytyen pankkivirkailijana ja pyytää antamaan esimerkiksi kortin numeroita ja tunnuslukuja, luettelemaan pankkitunnuksiasi ja muita luottamuksellisia/pankkisalaisia asioita, niitä ei tule antaa puhelimitse.

Pankki ei koskaan kysy asiakkaan tunnuksia sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse!

Jos olet vastannut kalasteluviestiin?

Jos olet erehtynyt luovuttamaan pankkitunnuksiasi vääriin käsiin, ilmoita siitä välittömästi ja soita oman Säästöpankkisi asiakaspalveluun tai laita yhteydenottopyyntö Säästöpankin kotisivun kautta. Säästöpankkien yhteystiedot löydät Säästöpankkien verkkosivuilta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.