Liikkeellä on OP-Pohjola-ryhmän nimissä lähetetty huijaussähköposti, jonka avulla kalastellaan verkkopankkitunnuksia. Mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevia linkkejä äläkä luovuta verkkopankkitunnuksiasi. Poista kaikki epäilyttävät viestit niitä avaamatta.

Huijausviestissä pyydetään siirtymään viestissä olevan linkin kautta huijaussivustolle ja päivittämään tili ja verkkopankki. Muistathan, että OP-Pohjola-ryhmä ei koskaan pyydä siirtymään sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta ja kirjautumaan verkkopalveluihin tai lähettämään henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksia, luottokortin tietoja tai henkilötunnusta sähköpostitse tai tekstiviestillä. Mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevaa linkkiä.

Huijaussähköposti_27072014_kuva

Esimerkki huijaussähköpostista

Jos olet antanut verkkopankkitunnuksesi huijaussivustolla, sulje välittömästi tunnuksesi soittamalla OP 0100 0500 (arkisin kello 8-18, pvm/mpm) puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun palveluajan ulkopuolella sulje tunnuksesi soittamalla verkkopalvelutunnusten sulkupalveluun +358 9 6964 6800 (24 h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.