75843576443656543

Tampereen Finlaysonilla sijaitsevan panimoravintola Plevnan työntekijät hämmästyivät lauantaiaamuna, kun ravintolan terassilta puuttui jotain oleellista. Terassia ympäröivät paksut köydet ja iso rosterituhkakuppi oli viety yön aikana.

Turvakamerakuvasta selvisi myös syy: kolme noin 25–30-vuotiasta miestä urakoi köydet irti terassin kaiteista.

– Ihan selvästi nämä miehet olivat viemistarkoituksissa eivätkä tuhoamistarkoituksissa, sanoo Plevnan ravintolanjohtaja Arja Oinonen.

Oinonen sanoo, että anastukset tapahtuivat noin kello 3.15 aikaan lauantain puolella.

– Näimme kameralta, että teon aikaan siinä oli ohikulkijoita. He eivät varmaan edes osanneet ajatella, että siinä viedään jotain, vaan että ravintolan väki on töissä, Oinonen pohtii.

Asiasta ei ole vielä tehty rikosilmoitusta, mutta ravintolanjohtajan mukaan se on työn alla.

Oinonen ihmettelee, että tekijät ovat ryhtyneet anastuspuuhiin, vaikka ravintolan julkisivun seinässä on kyltti kameravalvonnasta. Turvakamerakuvista näkyy, etteivät tekijät ole peittäneet kasvojaan.

Ravintolan panimomestari Sam Viitaniemi latasi turvakameravideon Facebookiin keskiviikkopäivänä. Sitä on jaettu kello 20 mennessä lähes 300 kertaa. Viitaniemi toivoo, että vihjeet mahdollisista tekijöistä ilmoitettaisiin suoraan ravintolaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.