Luteet_230

Tays Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa on suljettu rakennus numero 7 luteiden vuoksi. Rakennuksessa toiminut päihdepsykiatrian yksikkö avautuu maanantaina toisen osaston tiloissa. Tilanne saattaa ruuhkauttaa Pitkäniemen osastoja lähiviikkoina.

Rakennuksessa on käynnistetty ammattimaiset torjunta- ja pudistustyöt. Rakennus on suljettuna 6-8 viikkoa. Pitkäniemessä tarkkaillaan tilannetta myös muilla osastoilla. Toistaiseksi luteita ei ole löytynyt muista rakennuksista.

Rakennuksissa elävä lude eli lutikka on ihmisen ulkoloinen, joka imee ravinnokseen ihmisen verta. Lude liikkuu öisin ja piileskelee päivisin esimerkiksi rakennuksen rakenteissa, huonekaluissa tai tekstiileissä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.