Tälle päivälle ennustetut ukkoset ovat saapuneet Elenian verkkoalueelle aiheuttaen sähkökatkoja. Tällä hetkellä ukkosrintama liikkuu Pirkanmaalla kohti koillista. Verkkoalueellamme sähköttömien asiakkaiden määrä on noussut yli 5 000. Suurimmat katkoalueet ovat Akaassa, Orivedellä ja Ylöjärvellä.

Ennusteiden mukaan rintama jatkaa etenemistään iltapäivän aikana Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen ylitse kohti koillista. Pahimmat ukkospuuskat ja -kuurot salamoineen ovat Elenian alueella sääennusteiden mukaan ohitse klo 19 mennessä.

Elenia on ollut valmiudessa ukkosrintaman aiheuttamien sähköjen hoitamiseen ja sähköverkon vaurioiden korjaamiseen eilisestä lähtien. Sähköjen palauttaminen etenee varautumissuunnitelman mukaisesti. Parhaillaan vikoja rajataan ja paikannetaan Elenian käyttökeskuksesta käsin. Olemme valmiita viankorjaukseen heti, kun maastoon lähteminen on turvallista.

Elenian sähköverkon sähkökatkoja voi seurata karttapalvelussamme.

Kokonaiskuvan tilanteesta näet Energiateollisuuden häiriösivustolta.

Varoitukset

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.