f40d1c61ccc25f0

Suomeen rantautunut ukkosmyrsky ei vielä tänään klo 15 mennessä ole vaikuttanut merkittävästi hätäkeskusten toimintaan.

Hätäkeskustoiminnan kehittämisyksikön päällikkö Kyösti Lehtosen mukaan suurin vaikutus ukkosrintamalla on ollut Pohjanmaan hätäkeskukseen, jossa tehtävämäärän lisääntyminen lyhyellä aikavälillä on ollut huomattava.

– Pohjanmaan hätäkeskus otti klo 7–15 välisenä aikana yhteensä 513 hätäpuhelua, joista 197 soitettiin klo 13–15 välisenä aikana. Myös Porin hätäkeskuksen alueella sääolot vaikuttivat tehtävämääriin lisääntyvästi.

Muissa hätäkeskuksissa ukkosrintaman vaikutukset ovat olleet vähäisempiä ja toiminta ollut normaalilla tasolla.

Yleisesti ukkosrintama on aiheuttanut hätäilmoituksia koskien muun muassa rakennuspaloja, automaattisia paloilmoituksia, kaatuneita puita ja vesivahinkoja.

– Sääolosuhteiden vaikutukset hätäkeskusten toimintaan voivat muuttua nopeastikin ukkosrintaman edetessä. Muistutamme, että esimerkiksi kaatuneisiin puihin ja sähkökatkoihin liittyvät tiedustelusoitot eivät kuulu hätänumeroon. Ne voivat pahimmillaan ruuhkauttaa hätänumeron 112, jolloin avunsaanti todellisessa hädässä olevilta voi viivästyä. Hätänumeroon 112 soitetaan vain todellisissa hätätilanteissa, Lehtonen opastaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.