38_4604

Kehitysministeri Pekka Haavisto vierailee Kiinassa 4.-8. elokuuta. Vierailunsa aikana ministeri Haavisto tapaa Pekingissä maan hallinnon edustajia sekä kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita. Tarkoituksena on keskustella kehitykseen liittyvistä aiheista, kuten uusista Post-2015 -kehitystavoitteista ja Kiinan roolista kansainvälisten kehityshaasteiden ratkaisussa. 

Pekingin lisäksi ministeri Haavisto vierailee Beihain kaupungissa, Guangxin autonomisella alueella, tutustuen Stora Enson investointihankkeeseen alueella. Suomen valtio on metsäyhtiö Stora Enson suurin yksittäinen omistaja sijoitusyhtiö Solidiumin ja Kelan kautta. 

Ministeri Haavisto vierailee Beihain jälkeen Shanghaissa, jossa hän tapaa mm. kaupungin johtoa sekä alueella toimivien suomalaisten yhtiöiden edustajia. Valtion omistamista yhtiöistä erityisesti Stora Ensolla, Valmetilla, Metsolla, Kemiralla, Outotecilla, Tiedolla ja Finnairilla on alueella merkittävää toimintaa. 

Kutsuvana osapuolena matkalla on Kiinan valtioneuvoston alainen erityiskomissio SASAC (State-owned Assets Supervision and Administration Commission of the State Council), joka vastaa valtio-omisteisten yritysten ohjauksesta. 

Ministerin valtuuskuntaan osallistuu sijoitusyhtiö Solidiumin, Stora Enson, Finnairin ja Kelan johtoa sekä Suomen luonnonsuojeluliiton asiantuntija.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi