SaidArshe2

Suomen Somaliliiton puheenjohtaja Arshe Said

Suomen Somaliliiton puheenjohtaja Arshe Said on erittäin huolissaan somalitaustaisten nuorten radikalisoitumisesta.

Yle uutisoi tänään, että ääri-islamilaisen Isis-ryhmän Youtube-videolla on esiintynyt suomalaisen somalipoliitikon poika. Poika kehottaa liittymään mukaan islamilaiseen kalifaattiin. Isis on ilmoittanut perustaneensa Irakissa ja Syyriassa valtaamilleen alueille islamilaisen valtion.

Puheenjohtaja Arshe Said kertoo, että radikalisoitumista yritetään Suomessa estää muun muassa Somaliliiton, moskeijoiden, imaamien ja suomalaisviranomaisten yhteistyöllä.

–?Asia pitää nostaa esille, ja myös somaliyhteisössä siitä pitää puhua avoimesti.

Arshe Said on huolissaan netin merkityksestä. Vaikka somalinuoret ovat kasvaneet Suomessa ja ymmärtävät suomalaista kulttuuria, he ovat silti vaikutuksille alttiita.

–?Nämä äärijärjestöt rekrytoivat netin ja sosiaalisen median kautta. Kaikilla nuorilla on älypuhelimet, ja he ovat koko ajan verkossa, joten kaikki nettipalvelut ovat helposti saatavilla. Me unohdamme liian helposti nämä vaikutteet.

Puheenjohtaja huomauttaa, että Isisin Youtube-video oli suunnattu maailmanlaajuisesti nuorille, sillä vastaavia versioita on tehty useilla kielillä.

Suomalainen somalipoliitikko: Isiksen jihadisti-videolla puhuu poikani

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.