Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa 2014 hukkui 24 miestä ja 7 naista.

Viime vuonna heinäkuussa hukkui 19 miestä ja 4 naista. Heinäkuun loppuun mennessä on tänä vuonna hukkunut yhteensä 96 henkilöä: 79 miestä ja 17 naista. Vuonna 2013 vastaava luku oli 68 (57 miestä ja 11 naista). Hukkuneiden joukossa on kaksi alaikäistä, joista toinen hukkui heinäkuussa.

Hukkumistiedote heinäkuu 31 2014

 

Niissä tapauksissa, joissa on annettu jotain tietoa hukkuneen iästä, kolme neljästä oli yli 50-vuotiaita. Hukkumisista yli kolmannes liittyi uimiseen.

Valtaosa hukkumisista on tapahtunut Etelä- ja Länsi- ja Sisä-Suomessa (24 Etelä-Suomessa ja 20 Länsi- ja Sisä-Suomessa). Vuonna 2013 eniten hukkumisia tapahtui Itä-Suomessa (17 henkilöä), Etelä-Suomessa (15 henkilöä) Länsi- ja Sisä- sekä Pohjois-Suomessa (14 henkilöä).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.