Haminassa Rampsinkarin uimarannan uimaveden mikrobiologinen laatu oli 8.8.2014 otetuissa uusintanäytteissä hyvä.  Suolistoperäisiä enterokokkeja ja E.colibakteereita ei vedessä esiintynyt.  Uimaveden ei arvioida enää aiheuttavan haittaa uimareille.

Vedessä havaittiin vähän syanobakteereita (sinilevää).

Syanobakteerien määrä vedessä voi vaihdella nopeasti, päivittäinkin. Pitkään jatkunut heikko tuuli voi kasata harvankin sinileväkasvuston suojaiseen lahteen paksuksi kerrokseksi. Sinilevien esiintymisen arviointi perustuu näköhavaintoon. Vedessä, pinnan alapuolella sinilevät esiintyvät sameutena, hiutaleina, höytyvinä ja/tai veden värjääntymisenä. Sinileväkukintojen noustessa pintaan voi esiintyä useanvärisiä tavallisesti vihreitä kerrostumia. Rannoilla värillistä levää kertyy rantaviivaan. Runsasleväinen vesi on sameaa.

Uimarantojen uimaveden mikrobiologisen laadun arvioinnissa käytetään uimaveden Escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määritystä.

Rannikkovesissä Escherichia coli- bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrä alle 200 pmy/100 ml

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.