Rotta;+kuollut+rotta;+rottaongelma

Tällaista kuvapalautetta Kempeleen kunta on saanut rottiin väsyneiltä asukkailta. Kuva: Kempeleen kunta

Kempeleen kunta, Oulun seudun ympäristötoimi ja Kempeleen Jätekuljetus Ky ovat pitäneet yhteispalaverin rottaongelmista 8.8.2014.

Kempeleen kuntaan ja ympäristötoimeen on tullut havaintoja rotista lähinnä Santamäen ja Niittyrannan alueen omakotitalouksista. Rottien torjunnasta on tiedotettu kesäkuun lopulla kunnan verkkosivuilla ja Oulun seudun ympäristötoimi on jakanut rottien torjunnasta Santamäen ja Niittyrannan alueen talouksiin tiedotteita n. 200kpl. Kempeleen Jätekuljetus on tehostanut rottien torjuntaa tänä kesänä entisestään. Tilanteen kehittymistä on seurattu koko ajan.

Ongelman ratkaisemiseksi Kempeleen kunta aloittaa rottien torjunnan Santamäen ja Niittyrannan puistoalueilla, torjuntatyöt tilataan tuholaistorjunnan erikoisosaajalta. Kempeleen Jätekuljetus tehostaa rottien torjuntaa edelleen mm. vanhojen lietealtaiden alueilla sekä rakentamalla umpinaista ja katettua jätteen siirtokuormauspaikkaa. Kunta jakaa tiedotteet alueen asukkaille, joille tiedotetta ei ole vielä jaettu sekä laittaa ilmestyvään kuntatiedotteeseen ohjeita rottien torjunnasta. Kempeleen kunta toivoo, että alueen asukkaat ja yritykset lukevat tiedotteen ja tarkistavat jätepisteiden siisteyden rottien torjumiseksi.

http://www.kempele.fi/fi/kempele-tiedottaa/uutiset/ohje-rottaongelmiin.html

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.