KOTIMAAN-BANNERI7 (7)

Valtiovarainministeriö on määrännyt kuntarakennelain 15 §:n perusteella toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Kuopion kaupungin, Siilinjärven kunnan ja Suonenjoen kaupungin välillä. Kuntajakoselvittäjiksi nimettiin Eero Laesterä ja Timo Säkkinen. 

Kuopion kaupungin, Siilinjärven kunnan ja Suonenjoen kaupungin kuntajakoselvitysprosessi alkoi tänään Kuopiossa, kun poliittinen ohjausryhmä kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 11.8.2014. Ohjausryhmän puheenjohtajaksi valittiin Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Rossi ja varapuheenjohtajiksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuula Väätäinen Siilinjärveltä sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pentti Huuskonen Suonenjoelta. 

Selvitysprosessiin nimettiin johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Siilinjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Ilmari Hartikainen. Johtoryhmän varapuheenjohtajina Kuopion ja Suonenjoen kaupunginhallitusten puheenjohtajat Pekka Kantanen ja Erkki Paukkunen. Kokouksessa sovittiin myös muiden selvitystyössä tarvittavien työryhmien asettamisesta. 

Kuntajakoselvitystä ja sen aineiston jakamista varten avataan myöhemmin syksyllä verkkosivusto, jossa tullaan julkaisemaan kaikkien työryhmien kokousten pöytäkirjat ja muistiot. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.